Hyvällä valtuustoaloitteella voi vaikuttaa

Juuri nyt Etelä-Suomessa on enemmän lunta kuin missään muualla Suomessa. Me, jotka tykkäämme hiihtää, nautimme. Valitettavasti tämä on kuitenkin harvinaista herkkua täällä etelässä. 

Tein valtuustokauden alkupuolella valtuustoaloitteen, jossa kaupunkia pyydettiin etsimään keinoja hiihtokauden pidentämiseksi Paloheinässä. Liikuntapalveluissa oli ollut suunnitelmia lumetusjärjestelmän rakentamiseksi Paloheinään. Olen kulisseista kuullut, että aloitteeni nopeutti hanketta. Enää Paloheinässä ei tarvitse odottaa luonnon lunta eikä lunta tarvitse tykittää ensin kasoihin stadionalueen kentälle ja kuljettaa kelkoilla laduille, vaan nyt lunta voidaan tykittää suoraan latupohjalle aina kun lämpötila painuu muutaman asteen pakkaselle. Lumetusjärjestelmä on jopa 2,8 km pitkä ja matkan varrella on niin tasaista kuin mäkiäkin. 

Mikään lumetusjärjestelmä ei vedä vertoja säiden haltijan lumille, jollaisista olemme tänä talvena saaneet nauttia. Aion kuitenkin jatkaa työtä lumetusjärjestelmän kehittämiseksi ensi vaalikaudella. Seuraavaksi Paloheinään tarvitaan lisää lumenteon raaka-aineita, kylmää vettä ja sähköä. Sitten voitaisiin laajentaa lumetusjärjestelmää lempiladulleni ns. peltolenkille.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Jaa kirjoitus

More To Explore

Uncategorized

Lähiluonto on hyvinvoinnin lähde

Yli 100-vuotias Keskuspuisto on helmi, jota kannattaa vaalia. Keskuspuisto on helsinkiläisten lähiluontoa, joka tukee erityisesti lasten, nuorten ja ikääntyneiden terveyttä ja hyvinvointia. Keskuspuiston luontoarvot ovat merkittävät.

Uncategorized

Asuntotontteja riittää

Vuonna 2016 hyväksytty yleiskaava ohjaa seuraavien kahden vuosikymmenen aikana kaavoittamaan asuntotontteja eri tyyppisille alueille, jotka voi ryhmitellä kolmeen kokonaisuuteen. Yksi kolmasosa tulevasta asuntorakentamisesta kaavoitetaan uusille