Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus

Kirpeät aamut. Kauniiseen keltaiseen ja punaiseen verhoutunut syksyinen luonto. Monien meidän mielissä syksyn kokemus yhdistyy koulunkäynnin tai opintojen alkamiseen, iltapäiväkerhoon tai harrastuksiin.

Jännittävintä aikaa alkusyksy taitaa olla niissä perheissä, joissa on uusi ekaluokkalainen. Syksyn aikana opetellaan turvallinen koulutie, tutustutaan uusiin kavereihin ja yritetään sopeutua koulun sääntöihin ja aikatauluihin.

Ensimmäisillä luokilla koulupäivät ovat lyhyitä ja aika ennen vanhempien kotiutumista on pitkä. Helsinki järjestää iltapäivätoimintaa 1.-2. -luokkalaisille. Ohjatun toiminnan lisäksi lapsi voi keskittyä omiin leikkeihinsä. Kaupungin tarjoama iltapäivätoiminta on palvelu, jolla rakennetaan tulevaisuutta. Hyvä Helsinki!

Pakilassa koulujen iltapäivätoimintaa järjestävät opetusvirasto, seurakunta ja useat järjestöt ala-asteen kouluilla, NMKY:llä ja seurakunnan tiloissa. Paloheinässä toimintaa on koulujen lisäksi jäähallilla. Avointa iltapäivätoimintaa järjestetään alueen leikkipuistoissa.

Kaikille keväällä määräaikaan mennessä hakeneille helsinkiläisille ekaluokkalaisille ja useimmille tokaluokkalaisille on pystytty osoittamaan iltapäivätoimintapaikka. Jos vasta nyt kirpeä syksyinen ilma havahduttaa järjestämään omalle pikkukoululaiselle iltapäivätoimintaa, kannattaa olla suoraan yhteydessä pohjoisen suurpiirin aluekoordinaattori Emmi-Elina Fjällströmiin 09-310 82249 tai lähimpään leikkipuistoon.

Nyt kun vakavista sisäilmaongelmista kärsivän Pakilan yläasteen remontin on sovittu alkavan vuonna 2019, kannattaa tutkia mahdollisuus rakentaa monitoimitila koulun yhteyteen. Monitoimitilan liikuntasalit olisivat päivisin koulun ja iltaisin liikuntaseurojen käytössä. Monitoimitilan voisi suunnitella toimimaan alueen yhteisenä kokoontumispaikkana kaikenikäisille, erityisesti nuorille. Lisäksi monitoimitila olisi luonteva paikka monille kolmannen sektorin ylläpitämille kerhoille.

Erityisen ajankohtaiseksi monitoimitilan suunnittelun tekee se, että Maunulaan on valmistunut työväentalon, kirjaston ja nuorisoasiainkeskuksen yhteishankkeena uusi upea Maunula-talo. Maunula-talon nuorisotiloja ei ole mitoitettu palvelemaan Pakilan ja Paloheinän nuoria, mutta vaarana on, että taloa rahoitetaan tinkimällä lähialueiden nuorisotyöstä. Siksi on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota Pakilan ja Paloheinän alueen nuorisotyöhön. Monitoimitilaa tarvitaan tukemaan alueellista nuorisotyötä.

Kylätapahtumaa vietetään Pakilan yläasteen koululla sunnuntaina 4.9. klo 11-15. Tavataan siellä!

Pirteitä syksyisiä päiviä!

*kirjoitus julkaistu Oulunkyläinen-lehdessä 3.9.2016

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Jaa kirjoitus

More To Explore

Uncategorized

Lähiluonto on hyvinvoinnin lähde

Yli 100-vuotias Keskuspuisto on helmi, jota kannattaa vaalia. Keskuspuisto on helsinkiläisten lähiluontoa, joka tukee erityisesti lasten, nuorten ja ikääntyneiden terveyttä ja hyvinvointia. Keskuspuiston luontoarvot ovat merkittävät.

Uncategorized

Asuntotontteja riittää

Vuonna 2016 hyväksytty yleiskaava ohjaa seuraavien kahden vuosikymmenen aikana kaavoittamaan asuntotontteja eri tyyppisille alueille, jotka voi ryhmitellä kolmeen kokonaisuuteen. Yksi kolmasosa tulevasta asuntorakentamisesta kaavoitetaan uusille