Juhlien ja vaikuttamisen vuosi 2017

Tänä vuonna meillä on monta syytä juhlaan. Vuosi 2017 on monien merkkipäivien mutta myös vaikuttamisen vuosi. Kevään kunnallisvaaleissa valitsemme päättäjät, joille uskomme tärkeiden alueemme tulevaisuuteen vaikuttavien asioiden päättämisen.

Itsenäinen Suomi täyttää kunnioitettavat 100 vuotta. Itsenäinen, vapaa ja kaikki huomioonottava Suomi on juhlimisen arvoinen. Toivottavasti juhlavuoden tapahtumissa käsitellään tämän ajan suomalaisuutta ja niitä itsenäisyyden rakennuspalikoita, joita vaalimalla säilytämme itsenäisyytemme myös seuraavat 100 vuotta.

Vietämme myös reformaation eli uskonpuhdistuksen 500-vuotismerkkivuotta. Luterilaisuus on osa suomalaista identiteettiä. Sitä arvostaen kannattaa edelleen rakentaa suomalaista yhteiskuntaa tämän päivän moniarvoisessa eurooppalaisessa Suomessa.

Vantaa-joen vartta – siis näitä meidän asuinseutuja – on asuttu vieläkin kauemmin ja kutsuttu Baggböleksi eli Pakilaksi. Turun tuomiokirkon Mustaan Kirjaan on talletettu oikeuden päätös vuodelta 1417, jossa kerrotaan yhden lautamiehistä tulleen Baggbölestä. Tästä Pakilan olemassaolon ensimmäisestä todennettavasta merkinnästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 600 vuotta.

Vietämme Pakilan 600-vuotisjuhlia koko perheen keskiaikaisessa tapahtumassa Pakilan yläasteella 20.5. sekä juhlamessussa ja -konsertissa Hyvän Paimenen kirkossa 8.10. Juhlapäivät kannattaa jo nyt laittaa kalenteriin. Juhlajärjestelyistä kerrotaan tarkemmin toisaalla tässä lehdessä ja mm. facebookissa, Pakila, 600 vuotta -ryhmässä. Jo tässä vaiheessa haluan kiittää kaikkia 600-vuotisjuhlien järjestelyissä mukana olleita upeasta työstä.

Oman asuinalueen historiaan kannattaa tutustua ja alueen ominaispiirteitä kannattaa vaalia. Kulttuurimme ja elämämme on rikkaampaa, jos tunnemme historiamme, säilytämme elinympäristömme luonnonläheisenä ja voimme kokea rakennetussa ympäristössä erilaisia historiallisia kerrostumia.

Asuinalueemme on isojen muutospaineiden edessä. Loppusyksyllä 2016 Helsingille hyväksyttiin kaavoitusta ja rakentamista ohjaava yleiskaava, jonka toteuttaminen käynnistyy pian. Kesällä kunnallisvaalien jälkeen Helsinki saa ensimmäisen pormestarinsa ja kaupungin lukuisat virastot yhdistetään neljäksi toimialaksi. Toivottavasti toimialauudistus ei vie lähipalveluitamme suuriin yksiköihin jonnekin kauas.

Mihin suuntaan toivomme alueemme kehittyvän? Pakila-Seura toteuttaa kevään aikana asukaskyselyn, jolla selvitetään alueen asukkaiden tärkeinä pitämiä asioita. Toivon, että mahdollisimman moni vastaa kyselyyn. Se antaa arvokasta tietoa. Pakila-Seura on alueen asukkaita varten ja pyrkii vaikuttamaan siihen, että asuinalueemme kehittyy jatkossa asukkaiden toiveiden mukaisesti.

Pidetään kotimaamme ja asuinalueemme lippu korkealla. Hyvää juhlavuotta 2017!

*kirjoitus julkaistu Oulunkyläinen-lehdessä 4.2.2017

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Jaa kirjoitus

More To Explore

Uncategorized

Lähiluonto on hyvinvoinnin lähde

Yli 100-vuotias Keskuspuisto on helmi, jota kannattaa vaalia. Keskuspuisto on helsinkiläisten lähiluontoa, joka tukee erityisesti lasten, nuorten ja ikääntyneiden terveyttä ja hyvinvointia. Keskuspuiston luontoarvot ovat merkittävät.

Uncategorized

Asuntotontteja riittää

Vuonna 2016 hyväksytty yleiskaava ohjaa seuraavien kahden vuosikymmenen aikana kaavoittamaan asuntotontteja eri tyyppisille alueille, jotka voi ryhmitellä kolmeen kokonaisuuteen. Yksi kolmasosa tulevasta asuntorakentamisesta kaavoitetaan uusille