Ilmainen puistoruokailu on arvokas palvelu

Helsinki on hyvä paikka myös kesällä. Kaupungissa on paljon nähtävää ja koettavaa. Lauttaristeily Helsingin edustalla tai tutustumisretki juuri avautuneisiin sotilassaariin. Lihapiirakka ja kahvi torilla torielämää seuraten, kaupungin ääniä kuunnellen ja merituulta nuuhkien. Tai auringon palvontaa Hietsussa. Kaupunkilaiskesä voi olla niin nautinnollista kuin vain osaamme kuvitella.

Kesä-Helsinki ei kuitenkaan ole vain turistikohteita ja ydinkeskustan hulinaa. Kesälläkin on arkielämää, johon usein tuo oman haasteensa perheenjäsenten eri aikoihin osuvat lomat. Erityisesti ajattelen perheitä, joissa on pieniä lapsia.

Helsingissä on paljon kivoja leikkipuistoja. Useimmissa leikkipuistoissa on kahluuallas, pelikenttä ja erilaisia leikkitelineitä. Kaikissa leikkipuistoissa on hyvät ohjaajat, jotka peluuttavat ja leikittävät lapsia ja nuoria.

Omien lastemme ollessa pieniä opimme arvostamaan kaupungin leikkipuistoja ja kaupungin niissä järjestämää ilmaista puistoruokailua. Minusta on aivan upeaa, että kaikissa leikkipuistoissa, jotka ovat kesällä auki, tarjotaan jokaiselle alle 16-vuotiaalle ilmainen lämmin ruoka.

Isän, äidin tai hoitajan on helppo tulla puistoon pienten lasten kanssa. Puistossa voi olla niin kauan kuin lapset viihtyvät, koska ruokaa ei tarvitse lähteä tekemään. Samalla kun isommille lapsille on kavereita ja ohjattua toimintaa, vanhemmille jää aikaa olla perheen pienimpien kanssa.

Leikkipuistot tarjoavat turvallisen ajanviettopaikan ja mielekästä tekemistä myös koululaisille. Kesällä on mukavampi mennä töihin, kun tietää, että kotiin jäävät koululaiset saavat lämpimän ruoan.

Pakilan, Paloheinän ja Torpparinmäen alueen leikkipuistoista leikkipuisto Etupelto Itä-Pakilassa on avoinna koko kesän. Leikkipuisto Soihtu Paloheinässä on avoinna koko kesäkuun heinäkuun alkuun asti ja sen jälkeen suljettu 4.7.-7.8. Sen sijaan leikkipuisto Torpparinmäki Torpparinmäessä on suljettu kesäkuussa 6.6.-3.7. ja avoinna taas 4.7. alkaen.

Itä-Pakila -päivää vietetään Etupellon leikkipuistossa tiistaina 31.5. klo 17-20. Pakila-Seura on järjestämässä tapahtumaa yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Tavataan silloin ja avataan riemukas leikkipuistokesä!

Aurinkoista kesää!

*kirjoitus julkaistu Oulunkyläinen-lehdessä 28.5.2016

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Jaa kirjoitus

More To Explore

Uncategorized

Lähiluonto on hyvinvoinnin lähde

Yli 100-vuotias Keskuspuisto on helmi, jota kannattaa vaalia. Keskuspuisto on helsinkiläisten lähiluontoa, joka tukee erityisesti lasten, nuorten ja ikääntyneiden terveyttä ja hyvinvointia. Keskuspuiston luontoarvot ovat merkittävät.

Uncategorized

Asuntotontteja riittää

Vuonna 2016 hyväksytty yleiskaava ohjaa seuraavien kahden vuosikymmenen aikana kaavoittamaan asuntotontteja eri tyyppisille alueille, jotka voi ryhmitellä kolmeen kokonaisuuteen. Yksi kolmasosa tulevasta asuntorakentamisesta kaavoitetaan uusille