Tapio

Synnyin Keski-Suomessa ja vietin siellä lapsuuteni, mutta helsinkiläinen minusta tuli jo liki 30 vuotta sitten aloittaessani opinnot Helsingin kauppakorkeakoulussa. Opiskeluajan ja ensimmäiset avioliittovuodet asuimme Kannelmäessä. Talvella 1996 ostimme Paloheinästä vanhan rintamamiestalon, jota kunnostimme pikkuhiljaa rahavarojen salliessa.

Paloheinän ja Pakilan seutu ja ennen muuta koko Helsinki on tullut vuosien saatossa minulle sangen tutuksi ja, sanoisin, rakkaaksikin.

Vapaa-aikana luen, ulkoilen ja urheilen mahdollisuuksien mukaan. Muun muassa Paloheinän mainioita hiihtolatuja olen kolunnut talvisin ahkerasti. Joitain vuosia sitten kokeilin Pakilan naisvoimistelijoiden järjestämää äijätreeniä. Tykästyin siihen kovasti ja suosittelen lämpimästi kaikille. Liikunnan lisäksi koetan myös ehtiä lukea, vaihtelevan runsaalla menestyksellä. Lomilla perheemme suuntaa sukujemme mökeille Keski-Suomeen ja Savoon. Matkustelemme myös mielellämme ystäviemme kanssa.

Lasten harrastuksien ympärillä haluaisin ehtiä tehdä enemmän työtä. Arvostan suuresti urheiluseuroissa tehtävää nuorisotyötä. Toivonkin, että voin jatkossa omalta osaltani edistää ja tukea lasten ja nuorten liikkumista paremmin asuinpiirissäni ja ylipäätään Helsingissä. Alueellisesti näen myös, että kuvataidekoulu ja musiikkiopisto kuuluvat Pakilaan. Toimin useita vuosia Pohjois-Helsingin kuvataidekoulun kannatusyhdistyksen johtokunnan puheenjohtajan tehtävässä ja koin kyseisen toimen oikein mielenkiintoisena.

Syksyllä 2008 vaimoni työ vei perheemme vuodeksi Oxfordiin Englantiin. Tuon vuoden huolehdin nuorimpien lastemme kouluun viemisestä ja tein etätöitä kotoa käsin. Saatoin tutustua paikallisiin tapoihin ja käytäntöihin. Lastemme kouluissa oli edustettuna yli 70 kansallisuutta. Erilaiset ihmiset monikulttuurisin taustoin elivät ihailtavasti sulassa sovussa. Vuosi oli perheellemme hieno kokemus, maailma avartui, saimme kokea runsaasti uusia asioita ja viettää sen myötä jopa etuoikeutettua elämää.

Ihmisenä minua voisi luonnehtia sitkeäksi ja periksiantamattomaksi. Mikä hyväksi nähdään ja mihin ryhdytään, se myös loppuun asti saatetaan. Mutta jouheasti ja yhteistyössä, kaikkia arvostaen ja kunnioittaen. Eikä ilman huumoria. Sitä on oltava.

Pikkupoikana ilmoitin, että minusta tulee isona liikemies. No, ihan sitä minusta ei tullut, mutta työurani varrella olen saanut oppia menestyneiltä liikkeenharjoittajilta ja taloudenhoitajilta. Esimerkiksi sen, että hyvin hoidettu talous ei ole itseisarvo mutta se mahdollistaa monia asioita, kuten vaikkapa hyvät peruspalvelut.

 

Asun vaimoni ja kolmen kotona asuvan lapsemme kanssa Pakilassa. Uusi kotimme valmistui kaupungin vuokratontille keväällä 2011.

Vuodet lyhyesti

1964 Synnyin Jyväskylässä

1983 Ylioppilaaksi Jyväskylän Normaalikoulusta

1984 Suoritin asevelvollisuuden Dragsviikissa

1989 KTM, Helsingin kauppakorkeakoulu

1989-1998 eri tehtäviä, SYP ja Merita-ryhmä (nyk. Nordea)

1998-2000 salkunhoitaja, Seligson & Co

2000-2009 johtaja, Alfred Berg Omaisuudenhoito

2009-2013 toimitusjohtaja, Garantum Asset Management Finland

2014- yrittäjä

Luottamustoimet

2013- Helsingin kaupungin varavaltuutettu

2014- Rakennuslautakunnan jäsen

2013-2014 Kiinteistölautakunnan jäsen

2016- Pakila-Seuran puheenjohtaja

2014-2015 Pakila-Seuran hallituksen jäsen

2015- Pakilan Kiinteistönomistajain Yhdistyksen varapuheenjohtaja

2015- Pakilan Kokoomuksen varapuheenjohtaja

2012-2015 Pakilan Kokoomuksen hallituksen jäsen